Tack!

Evenemang, Spelskapet 2: Safe Space Jam

Nu är Spelskapet över för denna gång och vi samlade in 33 333:- till Föreningen Storasyster. Förlåt, vänta, vi tar det igen. Nu är Spelskapet över för denna gång och vi samlade in

33 333:-

till Föreningen Storasyster! Vi bakom Spelskapet vill rikta otroligt många tack till alla som var med och donerade, tittade, spelade, chattade, skrattade och på alla tänkbara sätt var med och bidrog till att göra det här möjligt! Tack så hemskt mycket hörrni!

Annonser

Allt du behöver veta inför Spelskapet 2

Evenemang, Spelskapet 2: Safe Space Jam

Nu är det inte många timmar kvar tills årets spelhändelse drar igång. Hoppas att ni ser fram emot detta, för det gör verkligen vi. Här kommer en lista på allt du kan vilja ha koll på inför helgen.

Titta

Adressen till streamen är twitch.tv/spelskapet. Om du har (eller registrerar) ett konto på Twitch kan du också hänga med oss och de andra tittarna i chatten på samma sida. Schema och deltagare hittar du här.

Donera

Alla donationer vi tar emot under helgen går till tjej- och kvinnojouren Storasyster.

Enklast donerar du med Swish. Då skickar du pengar till 123-589 67 90. Det går också bra att donera via Paypal, till kontakt@spelskapet.se. Se donationssidan för mer information. Glöm inte att skriva med något donationsmål, om du vill att pengarna också ska gå till att förändra upplevelsen i strömmen (donationsmålen för varje spelblock hittar du i schemat).

Om du vill ha ytterligare valuta för dina pengar kan du också bjuda på  en diamond pickaxe från Minecraft som Mojang-teamet har signerat och donerat. Helt klart något unikt! Auktionen pågår till kl 11 på söndag.

Delta

Vi sänder live från Stockholm E-sport Arena i Stockholm. Arenan ligger i Inferno Onlines lokaler på Odengatan 60. Vill du vara med som publik på plats kan du maila oss på kontakt@spelskapet.se för att anmäla dig.

Spelskapet inleder samarbete med Mojang (!!)

Evenemang, Spelskapet 2: Safe Space Jam

Minecraft screen

Ni har väl inte missat vårt senaste samarbete? Mojang, indieunderbarnen kända för Minecraft i synnerhet och enorm coolhet i allmänhet, bidrar med en bunt fantastiska priser till helgens evenemang – bland annat en signerad pickaxe.

Hör vår egen Kawa släppa bomben i en intervju med P3 Nyheter. Vi har också fått tag på Kristoffer Jelbring, utvecklare på Mojang och gammal Spelskapet-fan, för en alldeles egen intervju. Den hittar ni här.

Spelskapet inleder samarbete med Activision

Evenemang, Spelskapet 2: Safe Space Jam

IMG_9056

Vi som arrangerar Spelskapet gör allting ideellt och ur egen ficka. Det kräver hårt arbete och att vi försöker skapa underverk med få resurser. Vi förlitar oss till stor del på hjälp från andra. Därför är vi extra glada över vår nya samarbetspartner.

Activision är ett av de äldsta och största företagen inom spelbranschen med titlar som Destiny, Call of Duty, Tony Hawk’s Pro Skater och Skylanders. Deras stöd till Spelskapet och en mer inkluderande spelkultur är ovärderligt.

De har donerat spel som tittare och deltagare på Spelskapet kommer att få. Vi är mycket tacksamma och vet att deras bidrag hjälper Spelskapet att lyfta till nästa nivå.

För att komma till Activisions hemsida kan ni klicka på deras logo här nedan.

http://www.activision.com/

Spelskapet 2 – Nu ännu större!

Evenemang, Spelskapet 2: Safe Space Jam

Äntligen kan vi avslöja när och var nästa evenemang äger rum. Och ni har inte väntat förgäves!

I år, den 8-10:e maj, tänker vi slå förra årets evenemang på alla sätt som går.

Rekordlångt maraton – Istället för 24 timmar tänker vi nu spela från 20:00 den 8:e maj till 12:00 den 10:e, hela 40 timmar!

Från vardagsrum till arena – Spelskapet började i ett vardagsrum. Nu, bara ett år senare, kommer vi att hålla till i Stockholm E-sport Arena. Detta tack vare ett unikt stöd från Inferno Online, som ger Spelskapet tillgång till Skandinaviens första e-sport-arena med plats för flera hundra personer.

Vi kommer spela längre, ha fler deltagare, fler spel, bättre teknik, och självklart också sätta nytt rekord i hur mycket vi samlar in till välgörenhet.

Missa inte Spelskapet 2 – Safe Space Jam, den 8-10:e maj på Stockholm E-sport Arena!

Spelskapet 2: Nu utanför Kawas lägenhet!

Evenemang, Spelskapet 2: Safe Space Jam

Vi har arbetat hårt under 2015 för att kunna göra ett större och bättre evenemang än förra gången. För att kunna växa och bli större har vi tagit hjälp av våra nya samarbetspartners Webhallen, Flumskolan och ABF Stockholm.

Även om vi inte kan gå ut med alla detaljer än kan vi berätta att våra samarbetspartners har hjälpt oss att ordna lokaler och teknik som kommer göra Spelskapet 2 mycket, mycket större än vi någonsin hade kunnat hoppas på.

Därför vill vi passa på att rikta ett stort tack till de samarbetspartners som hittills hjälpt oss och gett oss en bra grund att bygga något ännu större på.

Webhallen logga Flumskolan logga bg ABF logga

Säg hej till vår nya maskot

Blandat

Spelskapet maskot hel

Vi börjar närma oss infosläpp för nästa omgång av Spelskapet, så här kommer en första teaser: en helt ny maskot skapad av vår omåttligt talangfulla medlem Ruhani Islam. Hjälp oss hitta ett namn till hen genom att komma med förslag på vår Twitter eller Facebook. Och håll ögonen öppna, för fler släpp kommer inom kort.